2014. május 27., kedd

Csíkos cékla-karalábé sali grapefruit vinaigrette-tel

A grapefruit vinaigrette lágy, kesernyés íze pompásan illik a zsenge cékla földes aromájához. Érdemes kipróbálni. Számomra ez az egyszerű nyers saláta hihetetlen ízélmény volt! Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók (2 személyre):

  • 1 csíkos cékla
  • 1 zsenge karalábé
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 grapefruit leve
  • fél ek méz
  • 1 tk mustár
  • 4-5 ek olívaolaj
  • pirított napraforgómag
Elkészítés:
  1. A céklát és a karalábét meghámozzuk, lereszeljük, majd összekeverjük.
  2. A grapefruit levéhez hozzáadjuk a sót, borsot, mézet, mustárt, majd apránként hozzáadjuk az olajat. Folyamatos keveréssel elvegyítjük.
  3. A napraforgót közben óvatosan megpirítjuk.
  4. Tálalhatjuk is a salátát. Fejenként 2-3 ek öntettel számoljunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése