A grapefruit vinaigrette lágy, kesernyés íze pompásan illik a zsenge cékla földes aromájához. Érdemes kipróbálni. Számomra ez az egyszerű nyers saláta hihetetlen ízélmény volt! Jó étvágyat hozzá!
- 1 csíkos cékla
- 1 zsenge karalábé
- só
- frissen őrölt bors
- 1/2 grapefruit leve
- fél ek méz
- 1 tk mustár
- 4-5 ek olívaolaj
- pirított napraforgómag
Elkészítés:
- A céklát és a karalábét meghámozzuk, lereszeljük, majd összekeverjük.
- A grapefruit levéhez hozzáadjuk a sót, borsot, mézet, mustárt, majd apránként hozzáadjuk az olajat. Folyamatos keveréssel elvegyítjük.
- A napraforgót közben óvatosan megpirítjuk.
- Tálalhatjuk is a salátát. Fejenként 2-3 ek öntettel számoljunk.
Forrás: http://www.acouplecooks.com/2013/01/beet-kale-and-kohlrabi-salad-with-grapefruit-vinaigrette/ (Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése