Egy kis ötletadó a céklalevélhez 7 pontban:
- Használjuk fel egy finom zöldségraguban (curry), akár a céklával együtt.
- Süssük bele egy gazdag frittatába.
- Használjuk bármilyen fogásnál a spenót helyett, akár fetasajttal együtt egy jó "spenótos" lepényben.
- Igyuk meg! Smoothie-ban, turmixban, zöld italokban is remek lehet a zsenge céklalevél. A friss levélkéknek még az oxálsav tartalmuk is alacsonyabb, mint az öregebb leveleknek.
- Tegyük bele a salátánkba. A fejes saláta, a mizuna, a pak choi mellett remekül mutat a gyönyörű céklalevél.
- Készítsünk belőle levest, vagy használjuk fel olyan levesben, amelyet spenótból, káposztából, fodros kelből készítenénk.
- Pároljuk/süssük (stir-fry) meg őket más fűszerekkel és egy kis fokhagymával együtt.
Forrás: http://www.themindfulfoodie.com/2012/10/19/things-to-do-with-beet-greens-a-recipe/ (Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése