Hozzávalók:
- gomba
- fokhagyma
- olaj/vaj
- zöld leveles kínai kel
- só
- balzsamecet
- A gombát olajon (vagy ha lehet vajon) megpiriítom.
- Ügyelni kell rá hogy ne sokat tegyünk a serpenyőbe, mert akkor csak párolódik, és nem pirul meg olyan finomra (a konyha perrsze egy picit füstös lesz ilyenkor de megééééri az íííz).
- Apróra vágott fokhagymát dobok rá, majd a csíkokra vágott zöld leveles kínai kelt.
- Egy pár percig forgatom a forró serpenyőben de nem túl sokáig hogy ne semmisüljön meg a frissessége a leveleknek.
- Sózom, és egy kis balzsamecettel nyakon löttyintem, hogy teljes legyen a káosz és a gőz a boszorkánykonyhámban :D
Köretként is tálalhatjátok :)
Tej-, tojás- és gluténmentes :))
Forrás: http://www.rareseeds.com/green-leaf-gailan-chinese-kale/ (Kiss-Kovács Orsolya)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése