2013. október 17., csütörtök

Gyömbéres, vaníliás, chilis batáta krémleves

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 batáta
  • kis darab friss gyömbér
  • 1/2 kiskanál chilipehely
  • 1 liter zöldség alaplé
  • 1 vanília rúd
  • 1 teáskanál méz
  • 2 teáskanál citrom, vagy lime lé
  • só, ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Az aprított hagymát megdinsztelem az olajban egy csipet sóval, míg áttetsző nem lesz. 
  2. Hozzáadom a reszelt gyömbért és chilipelyhet, a meghámozott, felkockázott batátát és 2 csipet sót. Felöntöm az alaplével, felforralom és addig főzöm, míg a batáta megpuhul.
  3. Ha már puha, belekeverem a vaníliarúd kikapart magjait és turmixgépben vagy botmixerrel pürésítem.
  4. Ízesítem kevés mézzel és lime (vagy citrom) levével, ha szükséges sózom, ha túl sűrű lenne, kevés alaplével (ha elfogyott, akkor vízzel) igazítok az állagán.

Másnap még finomabb! (már ha marad)

Forrás:
http://gabojsza.cafeblog.hu/2013/07/01/gyomberes-vanilias-chilis-batata-kremleves/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése