2013. október 16., szerda

Sós sütőtöktorta

Hozzávalók:
  • 65 dkg sütőtök (pucolt mennyiség) 
  • 4 egész tojás
  • 15 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 8 dkg vaj+ a forma kenéséhez
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8-10 friss zsályalevél vagy 1 ek. szárított zsálya
  • só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokon. A felkockázott sütőtököt sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, turmixoljuk.
  2. Az apróra kockázott hagymát dinszteljük vajon, adjuk hozzá a felkockázott szalonnát, az aprított fokhagymát, a zsályát. Süssük a szalonnát ropogósra.
  3. Keverjük el a hagymás szalonnát a tökpürével. Keverjük hozzá a reszelt sajtot, ha meghűlt a keverék az enyhén felvert tojásokat is, sózzuk, borsozzuk.
  4. Vajazzunk és zsemlemorzsával szórjunk ki egy 20 cm-s tortaformát, 45-50 perc alatt süssük készre a tortát.
Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése