2013. október 20., vasárnap

Káposztás-húsos rakott tarhonya

Még egy recept káposztához. Egyszerű elkészíteni, nagyon laktató és finom. A recept ötletét a Nők Lapja Konyha szeptemberi száma adta. Aki szereti a tarhonyát, biztos nem fog csalódni.

Hozzávalók (4-5 személyre):
  • 50 dkg tarhonya
  • 1 csirkemell vékony szeletekre vágva
  • bors
  • 1 dl tejszín
  • 4 tojás
  • 1 szál póréhagyma/ a mi dobozunkból: téli sarjadékhagyma (a zöld szárával együtt)
  • 1 szem paradicsom
  • apróra vágott káposzta
Elkészítés:
  1. A tarhonyát kevés olajon lepirítjuk, és felöntjük 2,5-szeres vízzel. Megkavarjuk, lefedjük, majd kis lángon puhára főzzük. Többször keverjük meg, és pótoljuk is a vizet, ha szükségesnek ítéljük.
  2. Ha a tarhonya kész, félretesszük, és további 20 percig a fedő alatt hagyjuk.
  3. A csirkemelleket megtisztítjuk, felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk, majd pici olajban elősütjük.
  4. A kihűlt tarhonyára öntjük a tejszínes-tojásos masszát, majd a tarhonya felét egy tepsiben elsimítjuk.
  5. Erre jöhet a csirkemell, majd a felkarikázott hagyma és paradicsom. Végül jöjjön a káposzta.
  6. Legvégül a maradék tarhonyával mindezt szépen betakarom, és rajtot szelek/reszelek a tetejére.
  7. 160-170 fokon 30-35 percig sütjük.
  8. Sok-sok friss mizunával tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

2 megjegyzés: