2014. május 8., csütörtök

A legjobb, ami a batátával történhet

Laktóz-, tojás- és gluténmentes desszert, ráadásul alig néhány perc munka van vele, és nagyon finom: csokipuding batátából.

Hozzávalók:
  • 30 dkg batáta
  • 1 ek kakaópor
  • 1 dl kókuszolaj
  • 1 tk vaníliaesszencia
  • 2-3 ek méz (vagy cukor vagy nyírfacukor)
  • csipet só

Elkészítés:

A batátát kisebb darabokra vágva puhára pároljuk, majd amikor kicsit kihűlt, összeturmixoljuk a többi hozzávalóval. Kész is! Érdemes hűtőbe tenni, hidegen még finomabb.

A recept forrása: http://spooon123.hu/receptek/2014/4/1/rejtett-varazs.html, köszönet érte!

Variációk:
1. A fűszerezésnél szabad a pálya, lehet rakni bele fahéjat, gyömbért, kardamont, szegfűszeget, csillagánizst (vagy mindezeket együtt, ezt "muffin fűszerkeverék" néven lehet kapni a boltban).

2. Érdemes eleve dupla adagot készíteni (igen hamar elfogy), és egy tálkával félretenni, abból finom csokis turmix készülhet reggelire, ha adunk hozzá tejet, banánt, esetleg még némi édesítést, és összeturmixoljuk. Mennyei! Ha még ezt is fokozni akarjuk, szórjunk a tetejére pirított mandulát vagy pisztáciát.

3. Mindez szuflénak sem utolsó - adjunk a fenti pudingrecepthez két tojás sárgáját, meg két tojás kemény habbá vert fehérjét, esetleg még banánt és/vagy friss narancslevet és/vagy kandírozott narancshéjat, majd kanalazzuk a masszát szufléformákba, és süssük a sütőben kb. 7-10 percig (a forma nagyságától függően). Ezen sem fog rontani a tetejére szórt mandula vagy pisztácia.

Inspirációk a variációkhoz:

Beküldte: Dudik Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése