2014. május 4., vasárnap

Spenótkrémleves

Remek ötlet, hogy a leveshez felhasznált spenótnak csupán a felét főzzük bele a lébe, és a maradékot csak a turmixba dobjuk bele. Így élvezhetjük igazán a spenót jó tulajdonságait egy levesben is.

Hozzávalók (2-3 személyre):

  • egy fej vöröshagyma felaprítva
  • egy fej lilahagyma felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 50 g vaj
  • egy közepes méretű burgonya
  • 450 ml csirke/zöldség alaplé (vagy víz + bio leveskocka)
  • 250 ml tej (az eredeti recept 600 ml-t ír) /növényi tej is használható
  • 450 g friss spenót felaprítva
  • egy fél citrom reszelt héja
  • szerecsendió
  • 1 dl habtejszín
  • só (szükség szerint)
  • frissen őrölt bors
Elkészítés:
  1. A vajat megolvasztjuk egy fedővel rendelkező lábasban, majd megpároljuk rajta a háromféle hagymát.
  2. Hozzáadjuk az apróra felkockázott burgonyát, majd kevergetés mellett egy pár perc alatt pároljuk.
  3. Hozzáadjuk az alaplét, és 8-10 perecen keresztül főzzük.
  4. Következhet a tej, a spenót fele és a citromhéj.
  5. Lefedjük, és 10 perc alatt kis lángon főzzük.
  6. A turmixgépbe szedjük át a levest, és jól összeturmixoljuk.
  7. Hozzáadjuk a maradék friss spenótot és a tejszínt, majd krémesre turmixoljuk.
  8. Az alaplétől függ, hogy szükséges-e sóznunk.
  9. Borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  10. Szükségtelen újra felfőzni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése