2014. május 15., csütörtök

Szecsuáni tészta

Egy újabb stir-fry, aminél a hozzávalók darabolás addig, vagy tovább tart, mint a tényleges főzés. A kép nem teljesen authentikus, nekem ilyen 3 perces tésztám volt, újhagymát használtam vöröshagyma helyett és nem tettem bele csak a képen látható gyömbér felét.

Hozzávalók
  • 50 dkg kínai tészta
  • 4 1/2 evőkanál étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csirkemell
  • 1 vöröshagyma
  • 1/2 bok choi vagy pak choi
  • 2 sárgarépa
  • 1/2 ujjnyi gyömbér
  • 1/2 csilipaprika
  • 2 evőkanál szójaszósz
Elkészítés
  1. A tésztát lobogó sós vízben 3 percig előfőzzük, majd leszűrjük.
  2. Egy wokban alaposan felforrósítunk 1 evőkanál olajat, hozzáadunk egy gerezd apróra vágott fokhagymát, körbepirítjuk benne a kockákra vágott csirkehúst, majd kivesszük.
  3. Még egy kevés olajat teszünk a wokba, felforrósítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a feldarabolt bok choit, a karikákra vágott répát és gyömbért, valamint a csilit. A zöldségeket átpirítjuk, majd kivesszük.
  4. A wokot egy konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, a maradék 3 evőkanál olajjal újból felforrósítjuk, amjd beletsszük a tésztát és a szójaszószt.
  5. Amikor a tészta kissé megpirult, hozzákeverjük a húst és a zöldségeket, és még néhány percig együtt pirítjuk. (Ha szükséges adjunk hozzá egy kevés vizet)
Forrás: TV Paprika Magazin 2013. november (Fülöp Judit)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése