2014. május 20., kedd

Krémleves céklalevélből és reteklevélből

Ez egy klasszikus krémleves kétféle levélkével megspékelve. Egyszerű, olcsó, finom. 

Hozzávalók:

  • 1 közepes szem burgonya
  • 1 szál sárgarépa
  • 2-3 gerezd fokhagyma vagy 1 szál új fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • maradék hagymaszár
  • 1 csomag reteklevél
  • 1 csomag céklalevél
  • frissen őrölt bors
  • zeller zöldje (a fagyasztóból)
  • vaj
  • 1 l zöldség alaplé (vagy bio leveskocka + víz)
Elkészítés:
  1. A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk.
  2. A vajon megpároljuk a hagymákat, a burgonyát és a sárgarépát, majd felöntjük az alaplével, és lefedjük a lábast.
  3. A zöldségeket puhára főzzük, majd hozzáadjuk az apróra vágott leveket és a zeller zöldjét. Egy perc alatt megpároljuk, megkavarjuk, majd mehet is a leves a turmixba.
  4. Alaposan összeturmixoljuk, visszaöntjük a lábasba, és végül ízesítjük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése