2014. május 14., szerda

Burgonya pak choi-jal és zöld hagymával sütve

Finom keleties köretet ajánlok nektek. Akár egy egész pak choi is simán elfér benne.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 8-10 szem burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 vastag szál újhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 egész fej pak choi (levelekkel, szárakkal)
  • olívaolaj + étolaj
  • 3-4 ek balzsamecet
  • frissen őrölt bors
  • gyömbér (friss vagy gyömbérpor)
Elkészítés:
  1. Az újhagymát és a vöröshagymát megmossuk, felkarikázzuk, majd olívaolaj és étolaj keverékén megpároljuk egy nagy serpenyőben. Olyan serpenyőt használjunk, amely fedővel is rendelkezik.
  2. Löttyintsünk rá a balzsemecetből kb. 2 evőkanálnyit.
  3. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajra dobjuk. Jól megkeverjük, megpirítjuk.
  4. A burgonyát sózzuk, és adjuk hozzá a 2 gerezd felaprított fokhagymát.
  5. Öntsünk alá egy pici vizet, fedjük le, és süssük addig, amíg puhulni nem kezd. Alkalmanként kavarjuk meg, és esetleg pótoljuk a vizet, vagy adjunk még hozzá egy kis olívaolajat.
  6. A pak choi-t alaposan mossuk meg, szedjük leveleire, aprítsuk fel.
  7. Miután a burgonya megpuhult, adjuk hozzá a pak choi-t, süssük össze.
  8. Ízesítsük gyömbérrel, még egy kis balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése