2014. május 22., csütörtök

Fokhagymás salátaleves paradicsomos tekerccsel

Nagyon könnyű ebéd, ebben a melegben kifejezetten kellemes és nagyon látványos is a sok színnel.

Hozzávalók
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 10 dkg burgonya
  • 1 fej saláta
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál vaj
  • 6-8 dl zöldségalaplé
  • A paradicsomos tekercshez:
  • 15 dkg paradicsom felaprítva
  • 1 kiskanál finomra vágott petrezselyem
  • 10 dkg leveles tészta
  • A tálaláshoz (elhagyható)
  • 1 dl tej
Elkész­ítés
  1. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A burgonyát meghámozzuk, felaprítjuk. A salátát meg a petrezselymet leöblítjük. (Ha nem hallgattunk Orsira és a Köménymagra :D )
  2. A vajat mélyebb edényben felolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát, a fokhagymát, a burgonyát. Felöntjük a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk és főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
  3. Ekkor a leveshez öntjük a tejet, beletépkedjük a salátát és a petrezselymet. Amikor felforrt, levesszük, összeturmixoljuk és átszűrjük.
  4. A betéthez a paradicsomot lecsepegtetjük, sóval, borssal, a petrezselyemmel ízesítjük. A friss leveles tésztát kiterítjük, ha fagyasztott volt, akkor 1 mm vastagra nyújtjuk. A tésztára kenjük a tölteléket és feltekerjük. Vékony rudat kapunk.
  5. A sütőt 200 C°-ra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát 5 mm vastag szeletekre vágjuk és a tepsire fektetjük. A sütőben 10 percig sütjük.
  6. Tálaláskor a tejet meglangyosítjuk, habverővel felhabosítjuk. Tányérbe szedjük a levest, tetejére meleg tejhabot teszünk és mellé adjuk a paradicsomos tekercseket.
Forrás: Kiskegyed Konyhája 2011. május (Fülöp Judit)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése