2014. május 17., szombat

Spenótos kagylótészta kis kuktáknak

Lehet gyerkőccel együtt is finomat főzni. Közben pedig mesélhet is az ember! Varsányi Zsuzsa küldte nekünk ezt a receptet, amelyet Bereznay Tamás "Mesék a konyhából" c. könyve alapján, gyerekei segítségével készített el.

Hozzávalók:

  • 1 csomag óriás kagylótészta
  • 1 kg spenót
  • 40 dkg feta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 szem magozott olajbogyó
  • 3 tojássárgája
  • 4 dl tejszín
  • csipet szerecsendió
  • csipet só (elhagyható)
  • fél dl olaj/vaj


Elkészítés:

  1. A fokhagymát és a hagymát vajon megpároljuk. Hozzáadjuk az alaposan megmosott, feldarabolt spenótot, és összepároljuk.
  2. A fetasajtot villával elnyomkodjuk benne, majd mehet hozzá a darabolt olajbogyó.
  3. Fűszerezzük.
  4. Az óriás kagylótésztát majdnem készre kifőzzük, megtöltjük a töltelékkel, tepsibe tesszük, a tojássárgájával elkevert tejszínnel meglocsoljuk, és összesütjük.
Forrás: Bereznay Tamás "Mesék a konyhából" (Varsányi Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése