2013. november 5., kedd

Chicken Chow Mein, csirkés kínai ragu

Hozzávalók (2 személyre): 

  • egy hüvelykujjnyi friss gyömbér darab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2-1 friss vörös chili, ízlés szerint
  • 1 nagy, bőrtelen csirkemell, lehetőleg szabadon tartott vagy bio
  • tengeri só és frissen őrölt fekete bors
  • 2 szál újhagyma
  • egy kis csokor friss koriander
  • 1 pak choi
  • 4 shiitake gomba (ez elhagyható)
  • 10 dkg (2 marok) közepes tojásos tészta (noodles= kínai tészta)
  • földimogyoró olaj
  • 1 púpozott teáskanál kukoricaliszt
  • 220 g vízigesztenye konzerv
  • 2-3 evőkanál szójaszósz
  • 1 kicsi lime

Elkészítés:

  1. A stir-fry előkészítése: Tegyünk fel egy nagy lábasban vizet forrni. Hámozzuk meg és vágjuk apróra a gyömbért és a fokhagymát. Vágjuk apróra a chilit. Vágjuk ujjnyi méretű darabokra a csirkét és óvatosan sózzuk, borsozzuk. Vágjuk le az újhagymák végét és vágjuk apróra. Szedjük le a koriander leveleit, majd vágjuk apróra a szárát, tartsuk külön a levelet a szártól. Hosszában vágjuk ketté a pakchoit. Ha használunk gombát, akkor vagy tépjük darabokra, vagy hagyjuk egyben.
  2. A stir-fry elkészítése:Melegítsük elő a wokot vagy a serpenyőt magas hőfokra és amikor nagyon-nagyon meleg, akkor egy jó nagy korty földimogyoró olajat öntsünk bele és oszlassuk benne szét. Süssük a csirke darabokat és főzzük pár percig, míg enyhén meg nem barnulnak. Adjuk hozzá a gyömbért, a fokhagymát, a csilit, a koriander szárat, a gombát (ha használunk) és az újhagyma felét. Dobva-rázva süssük 30 másodpercig, tartsunk mindent a wokban gyors mozgásban. Adjuk a tésztát és a pakchoit a forrásban lévő vízbe és főzzük 2-3 percig, ne tovább. Mindeközben adjuk a kukoricalisztet, a vízigesztenyét és annak a levét a wokhoz és rázzuk meg alaposan, hogy biztosak lehessünk benne, nem tapadt az aljára semmi. Vegyük le a hőforrásról és adjunk hozzá két evőkanál szójaszószt. Felezzük el a lime-t, facsarjuk az egyik fél levét a wokba és keverjük el alaposan. Szűrjük le a tésztát és a pakchoi-t de tartsunk meg egy keveset a főzővízből. Keverjük a wokba a tésztát és a pakchoit egy kis főzővízzel és keverjük el alaposan. Kóstoljuk meg, ha kell ízesítsük még egy kis szójaszósszal. 
  3. A stir-fry tálalása: Szórjuk meg a maradék újhagymával, a koriander levelekkel és lime darabokkal. 
Forrás: http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/chicken-chow-mein Beküldte és fordította: Fülöp Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése