2013. november 17., vasárnap

Fokhagymás-olívaolajos kenyér


Hozzávalók:

  • fél kg liszt
  • 4 kávéskanál só
  • fél csomag élesztő
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • víz
  • cukor
Elkészítés:
  1. A fél élesztőt 1 teáskanál cukorral langyos vízben felfuttatjuk.
  2. A liszthez adjuk a sót és a lereszelt fokhagymát.
  3. Az élesztővel, az olívaolajjal és 3-4 dl vízzel lágy tésztát gyúrunk.
  4. 10-15 percet kelesztjük, majd újra átgyúrjuk.
  5. Ismét 10-15 perc pihentetés következik, újra átgyúrjuk, majd egy kiolajozott formába tesszük, ebben még 10 percet kelesztjük.
  6. 220 fokon 10-15 percig sütjük, majd lejjebb vesszük a hőfokot 160-ra és kb 20 perc alatt készre sütjük.
Forrás:
Bolgárné Kalmár Zsuzsa

1 megjegyzés: