2013. november 11., hétfő

Keleties spagettitök-főzelék

A múltkor friss koriander is volt a dobozban a spagettitök mellett, és amikor megsült a spagettitök, épp a korianderzöldet csomagoltam el a hűtőbe, így egymás mellé került a tök és a koriander, és úgy találtam, hogy a két illat kitűnően megy egymáshoz. Elhatároztam, hogy kipróbálom őket együtt, így készült ez a keleties fűszerezésű spagettitök-főzelék.

Hozzávalók:
  • 1 spagettitök
  • 1 csokor friss koriander (vagy szárított)
  • 1 ek olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk garam masala
  • 1,5 dl tej
  • étkezési keményítő
  • só, bors
Elkészítés:
  1. A spagettitököt félbevágjuk, kikaparjuk a magjait, a tököt vágott felével lefelé sütőlapra tesszük, és kb. 30 perc alatt megsütjük (amikor hústűvel könnyedén átszúrható, kész van).
  2. Amikor kicsit meghűlt, villával kikaparjuk a szálaira esett tökhúst.
  3. Olajon megdinszteljük a kis kockákra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszerkeveréket (ehhez egészen keveset, nehogy túl tolakodóan fűszeres legyen). Amikor már finoman illatoztak, hozzáadjuk a tökszálakat, épp csak összemelegítjük őket, majd felöntjük annyi tejjel, hogy főzelék állagú legyen majd a végén.
  4. Az étkezési keményítőt kevés vízzel péppé keverjük, majd a pépet a főzelékhez öntjük, a gázt elzárjuk, a főzeléket sózzuk, borsozzuk.
  5. Friss korianderzöldet keverünk hozzá.
Forrás: Dudik Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése