Egyszerű, gyors, nagyon finom!
- 30-40 dkg dinsztelt spenót
- 3-4 (kisebb) szem burgonya
- 1 alma
- 1 db újhagyma
- 1 csokor újhagyma szára (4-5 darabé)
- 2 dl tejszín/rizstejszín
- só
- bors
- húsleves/zöldségleves (nálam zöldséggel sült csirke zsírja és leve) + víz
Elkészítés:
- A dobozban kapott spenótot megdinsztelhetjük a tisztítás után, jóval a főzés előtt, és egész héten főzhetünk belőle. Így még gyorsabban készülnek el az ételek.
- A meghámozott, kockára vágott burgonyát felteszem főni.
- Az újhagymát felkarikázom, a szárral együtt megpárolom olajon.
- A megfőtt burgonyához adom a dinsztelt spenótot, majd összeforralom.
- Jöhet bele a húsleves, majd a hagyma.
- Turmixgépben vagy botmixerrel krémesre turmixolom az összetevőket.
- Fűszerezem, és újra felforralom miközben hozzáadom a tejszínt.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése