2015. május 18., hétfő

A legegyszerűbb spenótkrémleves

Egyszerű, gyors, nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg dinsztelt spenót
  • 3-4 (kisebb) szem burgonya 
  • 1 alma
  • 1 db újhagyma
  • 1 csokor újhagyma szára (4-5 darabé)
  • 2 dl tejszín/rizstejszín
  • bors
  • húsleves/zöldségleves (nálam zöldséggel sült csirke zsírja és leve) + víz


Elkészítés:
  1. A dobozban kapott spenótot megdinsztelhetjük a tisztítás után, jóval a főzés előtt, és egész héten főzhetünk belőle. Így még gyorsabban készülnek el az ételek.
  2. A meghámozott, kockára vágott burgonyát felteszem főni.
  3. Az újhagymát felkarikázom, a szárral együtt megpárolom olajon.
  4. A megfőtt burgonyához adom a dinsztelt spenótot, majd összeforralom. 
  5. Jöhet bele a húsleves, majd a hagyma.
  6. Turmixgépben vagy botmixerrel krémesre turmixolom az összetevőket.
  7. Fűszerezem, és újra felforralom miközben hozzáadom a tejszínt.
Forrás: Lengyel Zsuzsa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése