Nem muszáj, hogy jégkása legyen. Egyszerű turmixnak vagy pálcikás jégkrémnek kifagyasztva is nagyon finom. Ez az adag két kis pohárra, vagy 6 kisebb pálcikás jégkrém formába elég.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 114 g rebarbara + 3 evőkanál víz + 0,6 dl kristálycukor
- 43 g eper
- 1,2 dl víz
- 0,6 dl narancslé
- 2 evőkanál agávé szirup
- eper darabok
- A vizet a cukorral állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Dobjuk bele a megtisztított, kisebb darabokra vágott rebarbarát, mérsékeljük a lángot és főzzük puhára. Hűtsük ki.
- Amikor a rebarbara kihűlt, a rebarbarás szirupot turmixoljuk egyneműre a többi hozzávalóval.
- Készítsünk belőle jégkását, ehhez tegyük a fagyasztóba és időnként turmixoljuk össze, vagy eperdarabokkal megszórva fagyasszuk ki jégkrémnek.
Forrás: Zoku: Quick Pops (Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése