2015. május 6., szerda

Epres rebarbarás jégkása

Nem muszáj, hogy jégkása legyen. Egyszerű turmixnak vagy pálcikás jégkrémnek kifagyasztva is nagyon finom. Ez az adag két kis pohárra, vagy 6 kisebb pálcikás jégkrém formába elég.

Hozzávalók
  • 114 g rebarbara + 3 evőkanál víz + 0,6 dl kristálycukor
  • 43 g eper
  • 1,2 dl víz
  • 0,6 dl narancslé
  • 2 evőkanál agávé szirup
  • eper darabok
Elkész­ítés
  1. A vizet a cukorral állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Dobjuk bele a megtisztított, kisebb darabokra vágott rebarbarát, mérsékeljük a lángot és főzzük puhára. Hűtsük ki.
  2. Amikor a rebarbara kihűlt, a rebarbarás szirupot turmixoljuk egyneműre a többi hozzávalóval.
  3. Készítsünk belőle jégkását, ehhez tegyük a fagyasztóba és időnként turmixoljuk össze, vagy eperdarabokkal megszórva fagyasszuk ki jégkrémnek.
Forrás: Zoku: Quick Pops (Fülöp Judit)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése