Újabb izgalmas fasírt az egész családnak: tojásmentesen, kenyér helyett teljes kiőrlésű zabpehellyel, kókuszzsírban sütve. A felnőtt adagba mehet finomra reszelt újhagyma és só. Hús nélkül is elkészíthető, duplázzuk a tök mennyiségét, és adjunk hozzá több zabpelyhet. Ebben az esetben több fűszerre lesz szükségünk, hogy ízletesebb fasírtot kapjunk.
Hozzávalók:
- 20 dkg darált sertéshús
- kb. 20 dkg főzőtök (nálam fagyasztott)
- 3-4 marék aprított kapor (szintén a fagyasztóból)
- zabpehely (annyi, hogy gyúrható legyen a massza)
- Himalája só (piciknél hagyjuk el)
- kis tárkony
- kókuszzsír
Elkészítés:
- A főzőtököt megpároljuk, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
- A masszát összegyúrjuk, pihentetjük, majd lapos korongokat formázunk, és forró olajban kisütjük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése