2015. május 13., szerda

Kapros tökfasírt (babakézbe is)

Újabb izgalmas fasírt az egész családnak: tojásmentesen, kenyér helyett teljes kiőrlésű zabpehellyel, kókuszzsírban sütve. A felnőtt adagba mehet finomra reszelt újhagyma és só. Hús nélkül is elkészíthető, duplázzuk a tök mennyiségét, és adjunk hozzá több zabpelyhet. Ebben az esetben több fűszerre lesz szükségünk, hogy ízletesebb fasírtot kapjunk.

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált sertéshús
  • kb. 20 dkg főzőtök (nálam fagyasztott)
  • 3-4 marék aprított kapor (szintén a fagyasztóból)
  • zabpehely (annyi, hogy gyúrható legyen a massza)
  • Himalája só (piciknél hagyjuk el)
  • kis tárkony
  • kókuszzsír

Elkészítés:
  1. A főzőtököt megpároljuk, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
  2. A masszát összegyúrjuk, pihentetjük, majd lapos korongokat formázunk, és forró olajban kisütjük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése