A legújabb szerdai, azaz az új átvétel előtti, mindent bele gabonás ételünk. Füstölt tofuval is remek lehet.
- 60-70 dkg csirkemell/tofu
- nagy adag mizuna
- 2-3 fej lilahagyma
- 20 dkg bulgur
- só, bors
- olívaolaj
- oregánó
- tárkony
- vegamix
- 20 dkg gomba/brokkoli
- extra fűszerezés: szójaszósz, chiliszósz, pici balzsamecet
Elkészítés:
- A bulgurt kétszeres mennyiségű sós és vegamixes vízben megfőzzük. Hagyjuk, hogy a víz felforrjon a bulgurral együtt, majd zárjuk el a gázt, fedjük le egy fedővel és egy konyharuhával, és csak engedjük, hogy a bulgur felszívja az összes vizet.
- Tuningtipp: remek bulgur köretet kapunk, ha répakockákkal, zellerkockákkal és/vagy zöldfűszerekkel együtt főzzük.
- A felkockázott hagymát megdinszteljük, majd a bulgurhoz keverjük.
- A mizunát wokban egy pici olívaolajon kavargatva hirtelen megfonnyasztjuk (stir-fry), és a kész bulgurhoz kavarjuk. Félre is tehetjük.
- A kockára vágott húst ugyanebben a wokban megsütjük, oregánóval, tárkonnyal és sóval fűszerezzük.
- A felszeletelt gombát is megpirítjuk néhány perc alatt, majd összekeverjük a bulgurral, a mizunával és a húskockákkal.
Forrás: Lengyel Zsuzsanna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése