2015. május 28., csütörtök

Csirkés bulgur mizunával

A legújabb szerdai, azaz az új átvétel előtti, mindent bele gabonás ételünk. Füstölt tofuval is remek lehet.

Hozzávalók:
  • 60-70 dkg csirkemell/tofu
  • nagy adag mizuna
  • 2-3 fej lilahagyma
  • 20 dkg bulgur
  • só, bors
  • olívaolaj
  • oregánó
  • tárkony
  • vegamix
  • 20 dkg gomba/brokkoli
  • extra fűszerezés: szójaszósz, chiliszósz, pici balzsamecet
Elkészítés:
  1. A bulgurt kétszeres mennyiségű sós és vegamixes vízben megfőzzük. Hagyjuk, hogy a víz felforrjon a bulgurral együtt, majd zárjuk el a gázt, fedjük le egy fedővel és egy konyharuhával, és csak engedjük, hogy a bulgur felszívja az összes vizet. 
  2. Tuningtipp: remek bulgur köretet kapunk, ha répakockákkal, zellerkockákkal és/vagy zöldfűszerekkel együtt főzzük.
  3. A felkockázott hagymát megdinszteljük, majd a bulgurhoz keverjük.
  4. A mizunát wokban egy pici olívaolajon kavargatva hirtelen megfonnyasztjuk (stir-fry), és a kész bulgurhoz kavarjuk. Félre is tehetjük.
  5. A kockára vágott húst ugyanebben a wokban megsütjük, oregánóval, tárkonnyal és sóval fűszerezzük.
  6. A felszeletelt gombát is megpirítjuk néhány perc alatt, majd összekeverjük a bulgurral, a mizunával és a húskockákkal.
Forrás: Lengyel Zsuzsanna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése