Hogy a picikéink is élvezhessék a zöld csodákat, íme egy só-, tojás- és tejmentes fasírt a kis kezükbe. Egy kis reszelt hagymával, mustárral, házi kecsappal azonnal "felnőtt" étekké alakítható.
Hozzávalók:
- 10 dkg zabpehely
- forró víz
- 1 löttyintés házi paradicsomlé
- oregánó
- kakukkfű
- borsikafű
- fűszerkömény
- egy marék megdinsztelt spenót
- 1-2 szál spárga lereszelve
- kókuszzsír/zsír/olívaolaj
- sütőpapír
Elkészítés:
- A zabpehelyhez keverem a fűszereket, majd leforrázom, és állni hagyom.
- Hozzáadom a spenótot, a spárgát, és egy evőkanál zsiradékot, majd sütőpapírra porciózom, kissé lenyomkodom, hogy olyan lapcsánka formájúak legyenek, majd a sütőben 180-200 fokon megsütöm őket.
- Esetleg egy néhány csepp olívaolajjal is meglocsolhatjuk.
- Valamilyen egyszerű paradicsomos mártogatóssal kínálhatjuk a nagyobbaknak.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése