A tésztához:
- 200 g fehérliszt
- 100 g zabliszt
- 100g teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
- fél zacskó Alnatura élesztő (száraz)
- olaj
- víz
- só
- kakukkfű (2015.05.28, a mai dobozból)
A tölelék: spenótos céklalevél parmezánnal
- 1 adag spenót (a mai dobozból :)
- 2 db kis cékla nagy levei szárastól (a mai dobozból :)
- 1 nagy fej főzőhagyma (a mai dobozból :)
- tárkony (a mai dobozból :)
- só
- kókuszzsír (aki eheti és teheti, annak a házi vajat ajánlom)
- parmezánsajt (Grana Padano)
Kísérő:
Hetényi pincészet Pinot Noir 2011, a borfesztről maradt :)
Elkészítés:
- A tészta gyakorlatilag a klasszikus pizzatészta módosított változata: miután összekevertem a hozzávalókat, gyúrtam, dagasztottam, pihentettem 1 órát.
- 4-5 rétegbe hajtogatva tovább gyúrom a tésztát néhány percig.
- Ezután kihúzom, nyújtom nagy négyzetre, jó vékonyra, kettévágom és belecsomagolom a tölteléket.
- A félbevágott lapok felére teszem a tölteléket, majd megszórom parmezánsajttal, aztán jobbról is ráhajtom, és egy picit balról is.
- Így két db rétesformájú tekercsem lesz.
- Beolajozott tepsibe teszem őket és min. fél óráig pihentetem őket sütés előtt.
- A sütőt 250 fokra előmelegítem, és 10 percig sütöm.
- Jó étvágyat!
Forrás: Komlósi Boglárka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése