Sokszor főzök úgy, hogy megnézek vagy egy tucat receptet, majd az ötleteket vegyítve elkészítem a saját szájízem szerint az ételt. Már csak azért is érdemes viszont sokat olvasgatni más receptjeit, mert az ember valahogy bátrabban fűszerez, vagy éppen válogat össze izgalmas alapanyagokat.
Hozzávalók:
- 2-3 marék zöldborsó (fagyasztóból)
- 2-3 szál sárgarépa
- 1 kiló spárga
- só
- őrölt bors
- 1-2 dl házi paradicsomlé
- koriander zöldje
- rukkola
- kagylótészta
- olívaolaj
A dresszinghez:
- 3 mogyoróhagyma
- 1 rész almaecet
- 3 rész olívaolaj
- csipet só
- pici juharszirup
- oregánó
Elkészítés:
- A tésztát megfőzzük sós vízben, leszűrjük, félretesszük.
- A sárgarépát megtisztítjuk, hosszanti csíkokra vágjuk, és a wokban melegedő olajra dobjuk.
- A spárgát megtisztítjuk, a szokásos módon lepattintjuk az öreg részeket, majd néhány centis darabokra vágjuk, és a wokba dobjuk. Összesütjük a répával.
- Fűszerezzük, majd a zöldségeket puhára sütjük rövid idő alatt.
- Rádobjuk a felaprított koriandert és rukkolát, megkeverjük, és hagyjuk, hogy összeessenek a levelek.
- Jöhet a tészta.
- Közben paradicsomlével meglocsoljuk az ételt, és összesütjük.
- Az öntetet összeállítjuk: a mogyoróhagymát nagyon apróra vágjuk, majd az ecethez hozzáadjuk a fűszerek, a juharszirup kíséretében. Végül cseppenként, kézi habverővel kevergetve mehet bele az olaj is (emulzió). (Bővebben erről olvashatsz itt.)
- A tésztát végül nyakon öntjük a dresszinggel, és egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (ihlet: http://www.justataste.com/2015/03/asparagus-pasta-salad-italian-dressing-recipe/)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése