Nagyon finom ez a majorannás gombaleves és rengeteg lesz belőle, ráadásul gyorsan készen van és a folyadékbevitelünket is növeljük vele.
Hozzávalók
Hozzávalók
- Ízlés szerint gomba, én úgy 20-25 dkg csiperkét, barna csiperkét és laskát tettem bele vegyesen
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
- 8 dl húsleves alaplé
- 2-3 szál friss majoránna, vagy valamennyi szárított
- só, bors
- A vöröshagymát dinszteljük meg az olajon, majd adjuk hozzá az ízlés szerint felaprított gombát. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk meg.
- Amikor a gomba már puha, engedjük fel a húslevessel és forraljuk fel.
- A tejfölben keverjük ki a lisztet, habarjuk be vele a levest és ízesítsük majorannával, majd így forraljuk fel még utoljára.
Beküldő: Fülöp Judit
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése