Kifejezetten a vastag levélnyelekből készül ez az étel, a levelek megmaradnak salátához. A rákkonzervet csirkemellre cseréltem, így meglehetősen laktató ebéd volt.
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók
- 2 shiitake gomba, ennek híján ugyanennyi csiperke
- 80 dkg kínai kel levélnyél (a vastag, fehér, húsos rész)
- 2 zöldpaprika
- 4 ek olaj
- 1,2 dl zöldséglevesalaplé (szerintem ez sok, legközelebb a felével próbálkozom)
- 20 dkg rákkonzerv (csirkemell)
- 1-1 evőkanál étkezési keményítő és borecet
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1-1 csipet só és cukor
Elkészítés
- A keményítőt keverjük ki a borecettel, a szójaszósszal, a cukorral és a sóval és tegyük félre
- A gombát csíkozzuk (kockázzuk), a kel levélnyeleit és a zöldpaprikát vágjuk vékony csíkokra. Ha csirkemellet használunk rák helyett, azt is kockázzuk kisebb darabokra.
- A wokot forrósítsuk fel, tegyük bele az olaj felét és dobjuk bele a kel darabokat. Pírítsuk meg, majd adjuk hozzá a paprikát. Pirítsuk együtt őket még egy kis ideig, majd adjuk hozzá a zöldséglevet és lefedve, 20 perc alatt pároljuk üvegesre. A zöldséget és a zöldséglevet egyaránt vegyük ki a wokból, tároljuk átmenetileg külön. A wokot töröljük ki és öntsük bele az olaj másik felét.
- A forró olajban pirítsuk meg a rákot (csirkét) és a gombát. Öntsük rá a zöldséglevet, majd legkisebb lángon kb. 5 percig lefedve pároljuk.
- Keverjük hozzá a keményítős keveréket, forraljuk újra fel, majd adjuk hozzá a zöldségeket és melegen tálaljuk.
- Petrezselymes burgonyával, vagy nem túl puhára főzött rizzsel ajánlják, de sütőben sült újburgonyával is nagyon finom volt.
Forrás: Nova Szakácskönyvek: Zöldséges ételek (Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése