2015. május 24., vasárnap

Kínai kel kínai módra

Kifejezetten a vastag levélnyelekből készül ez az étel, a levelek megmaradnak salátához. A rákkonzervet csirkemellre cseréltem, így meglehetősen laktató ebéd volt.


Hozzávalók
  • 2 shiitake gomba, ennek híján ugyanennyi csiperke
  • 80 dkg kínai kel levélnyél (a vastag, fehér, húsos rész)
  • 2 zöldpaprika
  • 4 ek olaj
  • 1,2 dl zöldséglevesalaplé (szerintem ez sok, legközelebb a felével próbálkozom)
  • 20 dkg rákkonzerv (csirkemell)
  • 1-1 evőkanál étkezési keményítő és borecet
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1-1 csipet só és cukor

Elkész­ítés
  1. A keményítőt keverjük ki a borecettel, a szójaszósszal, a cukorral és a sóval és tegyük félre
  2. A gombát csíkozzuk (kockázzuk), a kel levélnyeleit és a zöldpaprikát vágjuk vékony csíkokra. Ha csirkemellet használunk rák helyett, azt is kockázzuk kisebb darabokra.
  3. A wokot forrósítsuk fel, tegyük bele az olaj felét és dobjuk bele a kel darabokat. Pírítsuk meg, majd adjuk hozzá a paprikát. Pirítsuk együtt őket még egy kis ideig, majd adjuk hozzá a zöldséglevet és lefedve, 20 perc alatt pároljuk üvegesre. A zöldséget és a zöldséglevet egyaránt vegyük ki a wokból, tároljuk átmenetileg külön. A wokot töröljük ki és öntsük bele az olaj másik felét.
  4. A forró olajban pirítsuk meg a rákot (csirkét) és a gombát. Öntsük rá a zöldséglevet, majd legkisebb lángon kb. 5 percig lefedve pároljuk.
  5. Keverjük hozzá a keményítős keveréket, forraljuk újra fel, majd adjuk hozzá a zöldségeket és melegen tálaljuk.
  6. Petrezselymes burgonyával, vagy nem túl puhára főzött rizzsel ajánlják, de sütőben sült újburgonyával is nagyon finom volt.
Forrás:  Nova Szakácskönyvek: Zöldséges ételek (Fülöp Judit)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése