A hatalmas kínai kel egy jelentős része frittataként végezte. A frittata nálunk könnyű ebéd szokott lenni. A mostani recept biztosan nem a legkönnyebb. Nagyon laktató fogás, még hús nélkül is, és bármilyen más zöldséggel remek lehet.
Hozzávalók:
- fél fej kínai kel (nálam a szíve és néhány nagyobb levél levélnyéllel együtt)
- 20 dkg darált hús (marha) (én ezt elhagytam)
- 10 dkg szalonna
- 1-2 újhagyma (szárával együtt)
- 25 dkg gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 6-7 tojás
- egy löttyintés kókusztej
- 1 marék aprított petrezselyemlevél (fagyasztva is remekül használható)
- chilipehely
- só, bors
Elkészítés:
- A káposztát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük a levélnyéllel együtt.
- A szalonnát lepirítjuk zsírjára, majd rádobjuk a darált húst.
- A felkarikázott hagymát és a felszeletelt gombát is hozzáadjuk miután a hús átsült.
- Ezt követi a kínai kel. Süssük össze néhány perc alatt.
- Következzen a fokhagyma. Én kis mozsárban töröm össze általában, mert nem szeretem a fokhagymanyomót tisztogatni.
- A kókusztejjel felverem a tojásokat, majd fűszerezem a masszát.
- Egy kapcsos tortaformát kizsírozok vagy zsírpapírral kibélelek, a sütőt előmelegítem.
- A masszához keverem a zöldségeket, összeforgatom, majd mehet a tortaformába.
- Hogy megóvjam a sütőt, egy gáztepsire teszem a formát, de szinte sosem szokott csöpögni.
- 200 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütöm.
Forrás: http://www.paleolland.com/2013/crash-test-paleo-napa-cabbage-fritatta/ (Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése