Hozzávalók:
- 6 szár rebarbara
- 10-15 szem eper
- fél csésze krisálycukor
- fél dl szörp
- 20 dkg vaj
- 1 3/4 csésze liszt
- 1 csésze barna cukor
- 3 csésze zabpehely
- 1 kiskanál sütőpor
- 2 tojás
Elkészítés:
- Egy közepes serpenyőbe dobtam a kristálycukort, és amíg karamellizálódott meghámoztam és fölszeltem a rebarbarát (ez egy nagydoboznyi adag volt), a tisztított epret* (ennyi volt csak otthon - az arányok változtathatók, sőt szerintem ez barackkal is nagyon finom lehet), ezeket rádobtam a karamellre, óvatosan kavargattam, ráöntöttem a korty szörpöt. 2 percig alacsony lángon összerottyant, és elzártam.
- Beizzítottam a sütőt 180 fokra.
- Eközben a késes aprítóba tettem (a mérete miatt nálam 4 turnus volt) a vajat, a lisztet, a barna cukrot, a zabpelyhet és a sütőport, jól összekavartam, majd az egészhez hozzáadtam a két tojást.
- Kivajaztam-liszteztem egy kisebb tepsit, a tészta nagy részét beletettem és elnyomkodtam szép laposan mindenhova, rákanalaztam a gyümölcsöt, és a maradék tésztát a tetejére morzsoltam.
- 45-50 perc, és mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
*azt hiszem az origon láttam: az epercsumát egy (mosás után persze) kancsó vízbe ha teszed, finom illatos halvány rózsaszín epervized lesz. Nálam bevált, kellemes tavaszi innivaló!
Forrás: szge
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése