Egy kaliforniai zöldségközösség (CSA) web oldalán találtam ezt a receptet, sok más, izgalmas recept mellett. Nagyon jól lehet kimaradt főtt rizst felhasználni hozzá.
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók
- 1 nagy sárgarépa
- 1/4 csésze mogyoróhagyma/salotta
- 1/2 tk + 1 ek szőlőmagolaj
- 1/8 tk kínai ötfűszer
- 3 csésze főtt rizs, néhány órára behűtve (itt a csésze mértékegység)
- 1 ek szezámolaj
- 1 ek rizsecet
- 2 ek tamari szósz/szójaszósz
- 1 csokor mizuna
- 1 csokor újhagyma
Elkészítés
- A sárgarépát tisztítás után apróra kockázzuk, az újhagymát felkarikázzuk, a mizunát felaprítjuk. A mogyoróhagymát finomra vágjuk
- A wokban felforrósítjuk a fél teáskanál olajat és a répát meg a mogyoróhagymát dobva-rázva sütjük, amíg barnulni nem kezd (kb. 5 perc)
- Hozzákeverjük az ötfűszert, majd kiszedjük a wokból a zöldségeket.
- A wokba öntjük a többi olajat és dobva-rázva sütjük a rizst, amíg el nem kezd melegedni (kb. 3 perc)
- Hozzáadjuk a rizsecetet, a szójaszószt és a zöldségeket és tovább sütjük még néhány pecig, míg minden jól át nem sül.
- Elzárjuk a hőt, belekeverjük a mizunát és az újhagymát és tálaljuk.
Forrás: http://www.jrorganicsfarm.com/blog/recipes/mizuna-fried-rice/ (Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése