2015. május 17., vasárnap

Rebarbarás muffin

Szuper ropogós tészta, csodás savanyú rebarbara darabkákkal. Gyakorlatilag bármennyi rebarbarát elbír!

(A csésze mint mértékegység gyakran jelenik meg a brit és amerikai receptekben. Egy kis segítség az átszámításhoz: http://chiliesvanilia.blogspot.hu/2006/08/how-much-is-az-annyi.html vagy http://www.jsward.com/cooking/conversion.shtmlhttp://www.gourmetsleuth.com/conversions/basic-calculator

Ami viszont sokkal egyszerűbb, az egy ilyen kis mérőpohár beszerzése, amelyben még a főbb alapanyagok is be vannak jelölve: http://www.nosaltywebshop.hu/termek/retro-meropohar-sza

razaruhoz-kek/)

Hozzávalók (15 db muffinhoz):
  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze tej (növényi tej: nálam rizstej)
  • 1-2 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 3/4 vagy 1 csésze barna cukor (csökkenthető ez a mennyiség: kb. 10 dkg-ot használtam)
  • 1/2 csésze növényi olaj (nálam kókuszzsír)
  • 1 tojás
  • vaníliapor
  • 2 csésze rebarbara (felkarikázva)
  • a tetejére (elhagyható): 1/2 csésze barna cukor, 1 tk fahéj, 1 ek vaj


Elkészítés:
  1. A rebarbarát megtisztítjuk, felkarikázzuk.
  2. A száraz összetevőket egy tálban elvegyítjük a rebarbarával együtt, majd hozzáadjuk a folyékony összetevőkhöz.
  3. Nem kevergetjük sokáig.
  4. A legegyszerűbb, ha szilikon formákba kanalazzuk. 3/4-ig töltsük meg csak.
  5. 20-25 percig sütjük 180-200 fokon, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése