Szuper ropogós tészta, csodás savanyú rebarbara darabkákkal. Gyakorlatilag bármennyi rebarbarát elbír!
(A csésze mint mértékegység gyakran jelenik meg a brit és amerikai receptekben. Egy kis segítség az átszámításhoz: http://chiliesvanilia.blogspot.hu/2006/08/how-much-is-az-annyi.html vagy http://www.jsward.com/cooking/conversion.shtml, http://www.gourmetsleuth.com/conversions/basic-calculator.
Ami viszont sokkal egyszerűbb, az egy ilyen kis mérőpohár beszerzése, amelyben még a főbb alapanyagok is be vannak jelölve: http://www.nosaltywebshop.hu/termek/retro-meropohar-sza
razaruhoz-kek/)
(A csésze mint mértékegység gyakran jelenik meg a brit és amerikai receptekben. Egy kis segítség az átszámításhoz: http://chiliesvanilia.blogspot.hu/2006/08/how-much-is-az-annyi.html vagy http://www.jsward.com/cooking/conversion.shtml, http://www.gourmetsleuth.com/conversions/basic-calculator.
Ami viszont sokkal egyszerűbb, az egy ilyen kis mérőpohár beszerzése, amelyben még a főbb alapanyagok is be vannak jelölve: http://www.nosaltywebshop.hu/termek/retro-meropohar-sza
razaruhoz-kek/)
Hozzávalók (15 db muffinhoz):
- 2 csésze liszt
- 1 csésze tej (növényi tej: nálam rizstej)
- 1-2 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 3/4 vagy 1 csésze barna cukor (csökkenthető ez a mennyiség: kb. 10 dkg-ot használtam)
- 1/2 csésze növényi olaj (nálam kókuszzsír)
- 1 tojás
- vaníliapor
- 2 csésze rebarbara (felkarikázva)
- a tetejére (elhagyható): 1/2 csésze barna cukor, 1 tk fahéj, 1 ek vaj
Elkészítés:
- A rebarbarát megtisztítjuk, felkarikázzuk.
- A száraz összetevőket egy tálban elvegyítjük a rebarbarával együtt, majd hozzáadjuk a folyékony összetevőkhöz.
- Nem kevergetjük sokáig.
- A legegyszerűbb, ha szilikon formákba kanalazzuk. 3/4-ig töltsük meg csak.
- 20-25 percig sütjük 180-200 fokon, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Forrás: http://www.yummly.com/recipe/external/Rhubarb-Muffins-1106083 (L. Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése