Főzelékes Feri blogját olvasgattam, és erősen megihletett egy karalábéfőzeléke. Úgy készítettem el, hogy a kisfiam is ehessen belőle, így az extra fűszerek ma kimaradtak, de így is egy zsenge, tápláló főzeléket varázsoltam az asztalra.
A karalábé levelét ne dobjuk ki! Nagyon finom megpárolva.
Hozzávalók (2 felnőtt + 1 bébi részére):
- 1 nagyobb zsenge karalábé
- 3-4 dl alaplé (nálam csirke és brokkoli főtt benne előző nap) - ha nincs, akkor vegamix + víz
- só, bors
- 1 marék petrezselyemzöld
- a karalábé levele
- 2 db újhagyma szárával együtt
- pici olívaolaj
- 1 ek keményítő + kis rizstej (tejszín/tejföl)
Elkészítés:
- A karalábét igazán apró kockákra vágom, és egy fazékban olívaolajon egy pár perc alatt megpárolom.
- Felöntöm az alaplével, és fedő alatt puhára főzöm.
- Ekkor egy kisebb lábasba átszedek a gyerkőcnek belőle, és azt petrezselyemmel ízesítem. Turmixolható természetesen, ha a gyermek úgy igényli.
- A saját adagomhoz hozzáadom a felkarikázott újhagymát és a karalábé apróra vágott levelét, majd pár perc alatt belefőzöm a főzelékbe. Petrezselyemzölddel megszórom.
- A rizstejben elkeverem a keményítőt, és mindkét adagot kissé besűrítem.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése