Remek lehetőség a maradékok felhasználására. Mehet bele kicsit fonnyadtabb levél, maradék tészta, bármilyen zöldség.
- 25 dkg orsótészta/kagylótészta
- só
- őrölt bors
- néhány szelet sonka (házi érlelt)
- 3 tojás
- 2 dl tej/rizstej/tejszín
- reszelt szerecsendió
- 50 dkg spenót
- 3 ek zsemlemorzsa
- 2 ek hideg vaj/olívaolaj
- nálam került még bele: picit fonnyadt rukkola, 2 újhagyma, 3-4 darab retek
Elkészítés:
- A tésztát kifőzzük sós vízben.
- A spenótot megtisztítjuk, megdinszteljük. (Én egyben szoktam megdinsztelni mosás után, így van egy hétre való spenótom, amiből kedvemre főzök gyorsan.)
- A többi zöldséget megtisztítjuk, felaprítjuk.
- A tojást és a tejet összekeverjük. Fűszerezzük.
- A zöldségeket a tésztához keverjük, majd egy tűzálló tálba tesszük.
- Végül leöntjük a tojásos masszával, megszórjuk zsemlemorzsával, és 180 fokon 25-30 percig sütjük.
- Ha a zsemlemorzsa túlságosan pirulna, takarjuk le alufóliával.
Forrás: A legjobb családi szakácskönyv (Dagmar Von Cramm)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése