A rakott ételekben szeretem az elkülönülő rétegeket, sosem keverem össze a húst a rizzsel. Ez egy nagyon visszafogott fűszerezésű, tejmentes fogás, hogy a kisfiam is ehessen belőle. Aki úgy szereti, tejfölözze bátran, de így is nagyon szaftos és ízletes ez az étel.
Sütés előtt |
Hozzávalók:
- egy fél fej kínai kel
- kókuszzsír
- rizs
- só, bors
- borsikafű
- bazsalikom
- oregánó
- 4-5 lilahagyma
- paradicsomlé
- petrezselyem- és korianderzöld (mélyhűtőből)
- 80-90 dkg darált hús (sertés)
Elkészítés:
- A kínai kelt leleire szedjük, szépen letépegetjük a zöld részt, a levélnyeleket eltesszük későbbre. Forrásban lévő, köménymaggal és sóval ízesített vízben pár percig blansírozzuk, majd leszűrjük.
- A rizst kifőzzük.
- A darált húst wokban kókuszzsíron megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Fűszerezzük borsikafűvel, bazsalikommal, oregánóval és a mélyhűtött levélzöldekkel. Hozzáadunk 1-2 dl paradicsomlét is.
- Egy nagy jénait kikenünk kókuszzsírral, és legalulra kerül a kínai kel.
- A következő réteg a husi, majd a rizs, majd újra kínai kel és husi.
- A tetejére pedig lilahagyma karikákat teszünk, és 200 fokon összesütjük a sütőben.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése