2015. május 27., szerda

Rakott kínai kel (tejmentesen, egyszerűen)

A rakott ételekben szeretem az elkülönülő rétegeket, sosem keverem össze a húst a rizzsel. Ez egy nagyon visszafogott fűszerezésű, tejmentes fogás, hogy a kisfiam is ehessen belőle. Aki úgy szereti, tejfölözze bátran, de így is nagyon szaftos és ízletes ez az étel.

Sütés előtt

Hozzávalók:
  • egy fél fej kínai kel
  • kókuszzsír
  • rizs
  • só, bors
  • borsikafű
  • bazsalikom
  • oregánó
  • 4-5 lilahagyma
  • paradicsomlé
  • petrezselyem- és korianderzöld (mélyhűtőből)
  • 80-90 dkg darált hús (sertés)

Elkészítés:
  1. A kínai kelt leleire szedjük, szépen letépegetjük a zöld részt, a levélnyeleket eltesszük későbbre. Forrásban lévő, köménymaggal és sóval ízesített vízben pár percig blansírozzuk, majd leszűrjük.
  2. A rizst kifőzzük.
  3. A darált húst wokban kókuszzsíron megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Fűszerezzük borsikafűvel, bazsalikommal, oregánóval és a mélyhűtött levélzöldekkel. Hozzáadunk 1-2 dl paradicsomlét is.
  4. Egy nagy jénait kikenünk kókuszzsírral, és legalulra kerül a kínai kel. 
  5. A következő réteg a husi, majd a rizs, majd újra kínai kel és husi.
  6. A tetejére pedig lilahagyma karikákat teszünk, és 200 fokon összesütjük a sütőben.
Forrás: Lengyel Zsuzsa





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése