Gyorsan elkészül ez a színpompás saláta. Ha nincs gyömbérszirupunk otthon, egy kis gyömbér, víz és cukor segítségével magunk is előállíthatjuk.
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók
- 60 dkg kínai kel
- 1 kisebb jégcsapretek
- 1 piros színű paprika
- 1 mogyoróhagyma
- 4 evőkanál grépfrútlé
- 3 evőkanál salátaolaj
- 1 teáskanál édes mustár
- fél teáskanál gyömbérszirup
- pár szál metélőhagyma
- csipet só
Elkészítés
- Ha kell főzzük meg a gyömbérszirupot és hagyjuk hűlni. Amennyiben mi állítjuk elő a grépfrút levet, úgy facsarjuk ki a gyümölcsöt.
- A kínai kelt tisztítsuk meg, csöpögtessük le és vágjuk vékony csíkokra. A retket mossuk és reszeljüik. A paprika húsát vágjuk apró kockákra. A hagymát szeleteljük vékonyra.
- A zöldségeket keverjük össze.
- Az olajat, grépfrútlevet, a mustárt, a gyömbérszirupot keverjük ki a pici sóval és öntsük a zöldségekre.
- Végül szórjuk meg metélőhagymával.
Forrás: Nova Szakácskönyvek: Zöldséges ételek
De érdekes, hogy tegnap én is grapefruit vinaigrette-tet készítettem, és tessék, te is ilyen salátaöntetet hoztál. :))))
VálaszTörlésNagyon egy hullámhosszon vagyunk :)
Törlés