Lapul még spenót a hűtőben? Kezdenek hajtani a mogyoróhagymák? Ez a recept nagyon sokat elnyel mindkettőből :) és nekem pl. nagyon ízlik. Kevés tésztalapot olvasztottam, így az enyémek kicsit kifolytak, kinyíltak. A nem túl csábító külső nagyon finom ételt takar :)
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók
- 22-25 dkg megtisztított spenót (már hogy tisztítva ennyi)
- 4 evőkanál friss vagy 4 teáskanál szárított kapor
- 20 dkg feta sajt
- 6 dkg megtisztított mogyoróhagyma (ez nem kevés :) ) vagy 3 szál újhagyma
- 7 dkg zsemlemorzsa (vagy zabkorpa)
- só, bors
- 5-6 lap mirelit vajas-leveles tészta a Repeta márkájúból (5 vagy 6 lap van egy fél kg-s csomagban. Ugyan csak 4-et olvasztottam ki, de az kevés lett a töltelékhez, legközelebb 6-ot fogok)
- A kenéshez 1 tojás és édesköménymag
Elkészítés
- A sütőt előmelegítettem 200 fokra.
- Robotgép segítségével a hagymákat pillanatok alatt hajszálvékonyra szeltem, majd átváltottam a késes keverőre.
- A hagymához hozzáadtam a kaprot, a fetát, a zsemlemorzsát, majd adagolva a spenótleveleket, amit így összeaprított. Sóztam, borsoztam.
- A tésztalapokra szétosztottam a tölteléket. A lapok szélét megkentem felvert tojással majd feltekertem őket. Elvágtam 4 darabra, a tetejüket egy-két helyen bevágtam (nem vágtam át a tésztát).
- Megkentem a kis darabkák tetejét tojással, megszórtam az édesköménymaggal és kb. 25 perc alatt készre sütöttem.
Forrás: TV Paprika Magazin 2013. szeptemberi száma nyomán (Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése