Remek kombináció: alma és rebarbara. Könnyű és gyorsan elkészíthető sütemény.
Hozzávalók:
- 2 nagy szál rebarbara
- 3 alma
- 2 ek étkezési keményítő
- 3-4 ek barna cukor + egy pici a szóráshoz
- 1 rúd vanília kikapart belseje
- fahéj
- aszalvány (meggy, szilva, mediterrán mix)
- citromhéj
- esetleg egy kis narancslé (elhagyható)
A tésztához:
- 25 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű)
- 10 dkg hideg vaj
- 1 tojás
- 1,5 dl tejszín (vagy tej/szójatej/kókusztej)
- 5 dkg cukor
- csipet só
- 2 tk sütőpor
Elkészítés:
- A gyümölcsöt megtisztítjuk, feldaraboljuk, és egy tűzálló tálba tesszük.
- Rászórjuk a cukrot, a keményítőt, a vaníliát, a fahéjat, az aszalványokat, és kézzel jól elkeverjük. Hozzáöntjük a löttyintés narancslét.
- A tésztához a vajat apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót.
- Jól eldolgozzuk, és egy evőkanál segítségével a gyümölcsre halmozzuk, úgy hogy kis halmokat pötyögtetünk ide-oda, majd ellapítjuk.
- Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
- Vigyázat, nagyon gyorsan elfogy!
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése