2015. május 11., hétfő

Rebarbarás-almás cobbler

Remek kombináció: alma és rebarbara. Könnyű és gyorsan elkészíthető sütemény.

Hozzávalók:
  • 2 nagy szál rebarbara
  • 3 alma
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 3-4 ek barna cukor + egy pici a szóráshoz
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • fahéj
  • aszalvány (meggy, szilva, mediterrán mix)
  • citromhéj
  • esetleg egy kis narancslé (elhagyható)
A tésztához:
  • 25 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű)
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tejszín (vagy tej/szójatej/kókusztej)
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • 2 tk sütőpor
Elkészítés:
  1. A gyümölcsöt megtisztítjuk, feldaraboljuk, és egy tűzálló tálba tesszük.
  2.  Rászórjuk a cukrot, a keményítőt, a vaníliát, a fahéjat, az aszalványokat, és kézzel jól elkeverjük. Hozzáöntjük a löttyintés narancslét.
  3. A tésztához a vajat apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót. 
  4. Jól eldolgozzuk, és egy evőkanál segítségével a gyümölcsre halmozzuk, úgy hogy kis halmokat pötyögtetünk ide-oda, majd ellapítjuk.

  5. A tetejét megszórjuk barna cukorral. (Elhagyható mozzanat.)



  6. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
  7. Vigyázat, nagyon gyorsan elfogy!
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése