Mióta ki mertem próbálni, nagyon megszerettem a quiche készítést, bár az enyémek még mindig nem közelítik meg külsőre Orsi szépséges alkotásait, ízre nagyon finomak.
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók
- 1 adag sós, omlós tészta (nekem volt lefagyasztva)
- 15-20 dkg állandó spenót (tisztítva ennyi)
- 3 mogyoróhagyma
- 1 csíkos cékla
- 1,5 dl tejföl
- 2 tojás
- só, bors, szerecsendió
- bazsalikom, petrezselyem
- olaj
Elkészítés
- A spenótot két evőkanál vízzel megpároltam. Két kanál között kinyomtam a levét és vékonyra szeleteltem.
- A céklát legyalultam uborkagyalun, hogy vékony szeleteket kapjak. A mogyoróhagymát vékonyan felszeltem.
- Kevés olajon megdinszteltem a hagymát, majd hozzáadtam a céklaszeleteket. Amikor a fehér rész már áttetsző volt, hozzáadtam a spenót csíkokat, sóztam, borsoztam, szerecsendióztam. Kicsit átforgattam és félre tettem.
- 200 fokosra előmelegített sütőben 10 percig vakon sütöttem a tésztát, közben összeállítottam a tölteléket, vagyis a tejfölt a tojással, a zöldfűszerekkel és egy kis sóval, borssal meg a megdinsztelt zöldségekkel összekevertem.
- A keveréket a tésztába öntöttem, kicsit eligazítottam fakanállal a céklacsíkok helyét és még kb. 15-20 perc alatt készre sütöttem.
Inspiráció: Nova Szakácskönyvek: Pizzák, piték, rizottók és Orsi quichei :) (FJ)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése