2013. május 10., péntek

Egres clafoutis





Az alábbi recept a francia clafoutis, melyet cseresznyéből, meggyből, piros bogyós gyümölcsökből készítenek főleg, de valójában mindenféle más gyümölccsel is készíthető. Könnyű, palacsintaszerű tésztával öntik le a gyümölcsöt, majd sütik meg.


Hozzávalók 6 fő részére:
  • 400 g egres
  • 2 ek bodzaszörp
  • 1 ek vodka (elhagyható)
  • 100 g liszt
  • 80 g cukor
  • 6 tojás
  • 500 ml tejszín
Elkészítés:

A sütőt kapcsoljuk be 190°C-ra (gázsütőnél 5-ös fokozat). Egy sütőtálat (vagy több kisebbet) vajazzunk ki alaposan, szórjuk bele a megtisztított egreseket és locsoljuk meg a bodzaszörppel és a vodkával.

A tésztához a lisztet tegyük egy tálba a cukorral, egy csipet sóval. Öntsük hozzá apránként a tejszínt, keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a tojásokat is. Keverjük csomómentesre.

Öntsük a tésztát az egresekre. Süssük körülbelül 50 percig, míg a tészta megsül, és megemelkedik.

Hagyjuk hűlni pár percig, és tálaljuk.

Forrás:
http://gastronomica.blog.hu/2010/07/27/gyors_nyari_sult_edesseg_egres_clafoutis

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése