2013. május 3., péntek

Éva spárgás spagettije

Hozzávalók 4 személyre: 
  • 1 szál póréhagyma
  • 50 dkg spárga
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • vaj/olaj
  • bors
  • szerecsendió
  • étkezési keményítő
  • sajt (parmezán)
Elkészítés:
  1. Először a hagymát dinsztelem vajon vagy olajon üvegesre egy nagy serpenyőben, majd rádobom a spárgát, és lefedve párolom.
  2.  Ha úgy tűnik, hogy elfogy alóla a zsiradék mielőtt átpárolódna, akkor már nem zsiradékot, hanem kb 1-2 dl vizet öntök alá, és tovább párolom.
  3. A végén sózom, borsozom, szerecsendiót adok hozzá, felöntöm tejszínnel, és étkezési keményítővel besűrűsítem. 
  4. Mi spagettivel szeretjük a legjobban, de finom olyan tésztákkal is, amelyeknek a görbületébe beletapad a szósz. 
  5. Ha van otthon parmezán, azt reszelek a tetejére, de ez elhagyható.
Forrás: Dudik Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése