2013. május 9., csütörtök

Zöldborsós rigatoni spenótgolyóval

Egy gyors tavaszi tészta nektek:

Hozzávalók:

  • 40 dkg rigatoni
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 szál újhagyma
  • 2 ek parmezán
  • 1,5 dl tejszín

A spenótgolyóhoz

  • 30 dkg spenótlevél
  • 1 tojás
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek parmezán
  • 3 ek olívaolaj
  • őrölt bors

Elkészítés:
  1. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  2. A spenótot felaprítjuk, összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, fokhagymával és parmezánnal.
  3. Sóval, borssal ízesítjük, és jól formálható masszát készítünk. Kisebb golyókat formázunk, és átsütjük őket serpenyőben felhevített olajon. 
  4. A szószhoz felhevítjük az olajat, megdinszteljük az újhagymát, rádobjuk a fokhagymát. Végül rádobjuk a zöldborsót is, és így megpároljuk a zöldségeket.
  5. A mártást megszórjuk parmezánnal, majd felöntjük tejszínnel.
  6. Végül a mártáshoz keverjük a kifőtt tésztát és a spenótgolyókkal tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa - Nők Lapja Konyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése