2013. május 11., szombat

Éva répalevese

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg vaj
  • 1 vöröshagyma kockára vágva
  • fél kg répa kockára vágva
  • 1 burgonya
  • 1 narancs héja és leve (lehetőleg bio)/ 1-1,5 dl 100%-os narancslé
  • 1 liter zöldségalaplé
  • bors
  • petrezselyem
  • tejszín

Elkészítés:

  1. A vajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a répát és a burgonyát. 
  2. Kis láng fölött 5 percig pároljuk őket. 
  3. Majd hozzáadjuk a narancshéjat és -levet, felöntjük az alaplével, és megfőzzük a zöldségeket.
  4. Pürésítjük, sózzuk, borsozzuk. 
  5. Tálaláskor tejszínt keverünk bele, és aprított petrezselyemmel szórjuk meg. 

Forrás: Dudik Éva- The Vegetarian Chefs of Britain (Absolute Press, 1996)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése