2013. május 4., szombat

Mennyei répatorta fehér csokival

Készülnek ám édességek is a dobozból. Isteni édes volt a kapott répa, így gondoltam, egy répatorta még beleférhet. Nagyon egyszerű elkészíteni ezt a sütit. Vegyünk elő egy 2,5 decis bögrét, és az alapanyagokat azzal mérjük ki!

Hozzávalók:

  • 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
  • fél bögre barna cukor (ha csokival díszítjük, csökkenthetjük a cukor mennyiségét)
  • 2 tojás
  • 3/4 bögre olaj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • fél bögre mazsola
  • fél bögre darált dió vagy mandula
  • Bourbon vaníliapor/vanília eszencia
  • egy pici rum (elhagyható)
  • 1,5 bögre reszelt répa
  • fahéj
  • szerecsendió
  • csipet só
  • 1 tábla fehér csoki (a tetejére - olajjal felolvasztva)

Elkészítés:
  1. Keverjük habosra a cukorral a folyékony összetevőket (olaj, tojás). Vegyítsük a száraz összetevőket egy másik tálban, majd a lisztes egyveleget apránként adagoljuk a folyékony keverékhez. 
  2. Végül adjuk hozzá a répát és a fűszereket. 
  3. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kapcsos tortaformát. A formától függően - mennyire terül szét a tészta - süssük 30-45 percig 180 fokon. 
  4. Tűpróbával teszteljük, hogy megsült-e.
  5. Az olvasztott csokit és a díszítést csak akkor tegyük rá, amikor már teljesen kihűlt a sütemény.

Ez az adag egy viszonylag laposabb tortához elegendő. Duplázhatjuk a mennyiséget, ha magasabbat szeretnénk, vagy meg akarjuk tölteni.

Forrás: Lengyel Zsuzsa

3 megjegyzés:

  1. Megsütöttem, és mondhatom csak egy hibája van: hamar elfogy. :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, ez nálunk is így történt :)))

    VálaszTörlés
  3. Igen :)) Ez lesz ma is. Már sül....

    VálaszTörlés