2013. május 24., péntek

Soparnik Erika konyhájából


Hozzávalók 4 főre

Tésztához:
  • 500 g finomliszt
  • 4 ek olívaolaj
  • 2,5 - 3 dl langyos víz
  • 1 tk só
A töltelékhez:
  • 70 dkg mángold
  • 2 újhagyma karikákra vágva
  • néhány szál tatárhagyma
  • 7-10 dkg feta sajt
  • 7-10 dkg parenyica sajt
  • olívabogyó
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk só

Elkészítés: 

  1. A zöldségféléket megtisztítjuk (megjegyzés: a mángold a vastag szárrészét vágjuk le, ezt érdemes eltenni zöldségleveshez), és csíkokra/karikákra vágjuk.
  2. Berakjuk egy tálba. Ráöntjük a 2 evőkanál olívaolajat, megszórjuk sóval és lazán összekeverjük.
  3. A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. Amikor ezzel megvagyunk, lisztezett deszkára tesszük és két egyforma részre osztjuk: az egyik rész lesz a soparnik alja, a másik a teteje. :)
  4. A tészta egyik felét kinyújtjuk és a kissé megolajozott tepsibe illesztjük.
  5. Erre ráhelyezzük a zöldséges keverékünket, amire a rászórjuk a vegyes sajtdarabokat.
  6. A tészta másik felét szintén kinyújtjuk, és a már előkészített tepsis cuccost befedjük.
  7. Aki elég ügyesen osztotta el, az az alsó tészta szélét rá tudja hajtani a felsőre. Ha ez elsőre nem jött össze, akkor sincs semmi gond. 
  8. A lényeg, hogy a tésztaszéleket igyekezzünk összedolgozni, hogy ne nyíljon szét majd. 
  9. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 20-25 percig.
  10. Amint kész, vegyük ki, kenjük meg a tetejét egyenletesen az olívaolaj és a reszelt fokhagyma keverékével.
  11. Szeleteljük, és ehetjük is!


U.I.: az eredeti recept leírás szerint a soparnikot kerekre kell készíteni, és mint a tortát felszelni. Én szögletesre csináltam, ami az ízén egy cseppet sem rontott. Érdemes lehet kipróbálni paradicsom-gomba-sajt töltelékkel is.

Forrás: Terhes Erika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése