2013. május 11., szombat

Éva csicsóka krémlevese

Hozzávalók:
  • 25 g vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb darab póré
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 paszternák
  • 1 karalábé
  • 30 dkg csicsóka
  • 1 liter alaplé
  • 1-1,5 dl tej (akár növényi)
  • 2 dl tejszín
  • 1 citrom leve
  • szárított tárkony
  • só, bors
Elkészítés:
  1. Egy sárgarépát lereszelünk, majd a vajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk az aprított vöröshagymát és pórét, majd megpároljuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk. 
  4. A csicsóka kivételével hozzáadjuk a többi apróra vágott zöldséget, és összesütjük őket.
  5. Jöhet az alaplé, majd így főzzük 10-12 percig. 
  6. Hozzáadjuk az apróra vágott csicsókát, és tovább főzzük kb. 5 percig. 
  7. Legvégül tárkonnyal ízesítjük, majd következzék a citromlé, a tej és a tejszín.
  8. Felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
Forrás: Dudik Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése