2013. május 29., szerda

Spárgapesto zöld spárgából

Hozzávalók:
    spárga pesto pesztó zöld spárga mártás bazsalikom narancshéj parmezán dió
  • 500g zöld spárga
  • maréknyi bazsalikom
  • kis darab narancshéj
  • fél citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 75g parmezán
  • 75g dió
  • csipet cukor
  • frissen őrölt feketebors
  • 150ml enyhe olivaolaj
Elkészítés:
  1. Mossuk meg a spárgát és hámozzuk meg az alsó harmadát. Vágjuk darabokra és zubogó forró sós vízben főzzük 5 percig. Öntsük le a spárgáról a forró vizet és azonnal dobjuk a spárgát jeges vízbe, hogy szép zöld maradjon a színe. Ha lehűlt a spárga, öntsük le róla a vizet és alaposan csöpögtessük le.
  2. Vágjuk darabokra a dióbelet és szárazon pörköljük meg enyhén egy serpenyőben. Reszeljük le a parmezánt. A narancshéjnál ügyeljünk arra, hogy semmi fehér ne maradjon a héjon.
  3. Tegyük egy mixerbe a diót, bazsalikomleveleket, spárgát, narancshéjat, olivaolajat, parmezánt és a fokhagymát, majd aprítsuk finom pürévé. Ízesítsük egy fél citrom levével, sóval, frissen őrölt feketeborssal és cukorral.
  4. Töltsük a pestot üvegekbe és légmentesen lezárva hűtve tároljuk.

7 megjegyzés:

  1. Hát ez nem semmi. Nem akarok egy újabb évet várni a kipróbálásra. Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Ez nekem is felkeltette az érdeklődésem! Sajnos nincs már rá sok időnk. :-(

    VálaszTörlés
  3. Jelentem, megcsináltam és nagyon-nagyon bejött! Dió helyett fenyőmagot tettem bele, az volt itthon.
    Szóval lehet szaladni a piacra zöld spárgáért, amíg van. :-)

    VálaszTörlés
  4. Tegnap "véletlenül" vettem 2 csomag zöldspárgát :))) Ma lesz egy rakott spárga, de a maradék így végzi majd! Jó, hogy írtál, mert már majdnem elfelejtettem ezt a receptet! :)

    VálaszTörlés
  5. Gondoltam, hogy jó lesz a spárgapesto. Na de a végeredmény mindent fölülmúl! Köszi, Réka!

    VálaszTörlés
  6. Nem az én érdemem, én csak felraktam a receptet és felhívtam rá a figyelmet.

    VálaszTörlés
  7. Tudom, de én nem találkoztam még sehol ilyen fincsi pestóval! :)

    VálaszTörlés