2013. június 21., péntek

Édeskömény krémleves

Varsányi Zsuzsától kaptunk még édesköményes krémleveshez receptet. Igyekszünk minél több alapanyagra találni recepteket, hogy meg tudjátok szeretni az újdonságokat is.

Mai versenyzőnk címszavakban:

  1. Fél hagyma olajon a darabolt édeskömény gumóval megdinsztel; só (én ma bio leveskockát tettem egy felet); a zöldjéből egy jó nagy csokornyit (kb mint egy nagy kapor csokor) darabolva átforgat, 2 közepes krumpli, vízzel feltölt, hogy mindent ellepjen, megfőzni. 
  2. Turmix, egy evőkanál liszt egy dl tejföl, behabarni. 
  3. Ma Orsi tanácsára megcitromoztam picit, így is, de nélküle is finom, kihűlve, hidegen is.
Forrás: Varsányi Zsuzsanna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése