2013. június 22., szombat

Sült zöldségek, elsősorban édeskömény

Frances Mayes Napsütötte szakácskönyve alapján készült az alábbi mediterrán vacsoránk. Kitűnő választás ezekre a meleg estékre.

Hozzávalók:

  • Édeskömény gumója négybe vágva
  • Félbevágott pici paradicsomok
  • Egyéb zöldségek amit otthon találunk: cukkini félbevágva vagy padlizsán felszeletelve vagy valamilyen hagyma négybevágva
  • Fokhagymagerezdek megtisztítva és héjastól vegyesen 
  • Extra szűz olívaolaj
  • Friss kakukkfű
  • Só, bors
  • Kevés citromhéj

Elkészítés: 

  1. Egy nagy tálban az olívaolajhoz adjuk a sót, borsot és jól elkeverjük (kézi habverővel a legpraktikusabb), majd az előkészített zöldségeket átforgatjuk benne. 
  2. Egy nagy tepsiben elrendezzük a zöldségeket rátépkedjük a kakukkfüvet és egy pici citromhéjat reszelünk rá. 
  3. 180-200 fokon sütjük és ha úgy látjuk, hogy valamelyik zöldség kész, azt kivesszük (pl. a paradicsomok hamarabb megsülnek, mint az édeskömény). 
  4. Kb. 30-35 percen belül az összes zöldség elkészül. A héjában sült fokhagymagerezdekből, a fokhagymapépet kenyérre is kenhetjük. Mennyei.
Forrás: Kis Detti (Frances Mayes Napsütötte szakácskönyve)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése