2013. június 23., vasárnap

Római saláta pulykamellel

Tökéletes saláta egy kis maradék sült pulykából.

Hozzávalók: 
  • 10 dkg sült pulykamell apró kockákra vágva
  • 1 fej római saláta
  • 20 dkg kenyér (kenyérhéj nélkül)
  • 22 g olívaolaj
  • 40 g frissen reszelt parmezán
  • 92 g uborka
Az öntethez:
  • 2 db szardella (ajóka)
  • 3 tk majonéz
  • 1-2 tk friss citromlé
  • bors
Elkészítés:
  1. Keverjük pépesre a szardellát a többi hozzávalóval.
  2. Tálaljuk a salátaleveleket, adjuk hozzá a pulykamell darabokat.
  3. Pirítsuk meg a kenyérkockákat az olajban, és adjuk a salátához.
  4. Konyhai papírtörlőn hagyjuk, hogy egy kicsit az olaj lecsepegjen.
  5. Végül csurgassuk rá az öntetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése