2013. június 8., szombat

Káposzta saláta

Hozzávalók:
  • 1 fej káposzta, vékonyra gyalulva
  • 1,5 liter víz
  • 1 púpos evőkanál só
  • 4 ek ecet
  • 3-4 ek cukor (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál koriander mag
  • 2 babérlevél
  • fél evőkanál szemes bors
  • egy teáskanál mustármag
  • 1 evőkanál egész kömény
  • fél evőkanál morzsolt csombor (borsikafű)
Elkészítés:
  1. A fűszerekkel, másfél liter vízben forrázó levet főzök, ezt forrón ráöntöm a gyalult káposztára, hagyom kihűlni, majd jól elmosott befőttes (savanyúságos) üvegekbe szedem, alaposan lenyomkodom, felöntöm a fűszeres lével.
  2. Ha nem szeretném, hogy a koriander, mustármag, kömény meg borsszemek a káposzta között kallódjanak, a forrázó levet úgy főzöm, hogy a fűszereket egy méretes teatojásba teszem, majd egyszerűen eltávolítom őket.
Hűtőben 1-2 hétig eláll.

Forrás:
http://www.gabojsza.hu/2012/07/kaposztasalata.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése