2013. június 3., hétfő

Zsályás-gyömbéres pecsenyekacsa római tálban

Hozzávalók:
  • 1800 gr-os pecsenyekacsa
  •  friss zsálya
  •  friss gyömbér
  • 1 db alma
  • 1 hagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  •  méz
  •  só, bors
  • 400 gr. lilakáposzta
  • 400 gr. fejeskáposzta
  • 200 gr. sárgarépa
  • 1 fej édeshagyma
  • 0,5 dl bodzaszirup
  • 100 gr. kesudió
  • 800 gr. újburgonya
  • 1 ek liszt
  • 2 dl fehérbor 
  • metélőhagyma
Elkészítés:
  1. Az előkészített konyhakész kacsát kívül-belül sózzuk, borsozzuk. 
  2. Tölteléket készítünk: almát, vöröshagymát, fokhagyma gerezdeket felaprítunk, és egy keverőtálba tesszük.
  3. Sózzuk, borsozzuk. Adunk hozzá mézet, friss aprított zsályát és gyömbért. 
  4. A kacsa belsejébe töltjük, és római tálba tesszük. 
  5. Öntünk alá 1 dl fehérbort, és 180 fokon 60 percig sütjük. 
  6. Ezután levesszük a római tál tetejét, és mellé dobáljuk a darabolt újburgonyát. Addig folytatjuk a sütést, amíg a kacsa bőre ropogós lesz.
  7. Miután kihűlt, kivágjuk a gerincét és kettévágjuk a kacsát. 
  8. A fejes és lilakáposztát, sárgarépát és fehérhagymát felhevített olívaolajon megpirítjuk. 
  9. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá pirított kesudiót és bodzaszirupot. 
  10. A sült kacsa hasüregéből kivett ízesítőkből pecsenyelevet készítünk. 
  11. Lábasban addig főzzük, amíg zsírjára pirul, meghintjük liszttel, felöntjük fehérborral és vízzel. 
  12. A felesleges zsírt leszedjük, alaposan kiforraljuk. Ha szükséges ízesítjük. Darabolt metélőhagymával tálaljuk.
Forrás:
TV Paprika, további érdekes recepteket és a főzést segítő videókat a www.tvpaprika.hu oldalon találhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése