2013. június 9., vasárnap

Paszternák krémleves

Hozzávalók:
  • 40 dkg paszternák
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 4 dkg vaj
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 8 dl zöldség alaplé vagy 8 dl víz és 2 zöldségleveskocka
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 csapott mokkáskanál kristálycukor
  • 1 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
Elkészítés:
  1. Az apróra kockázott  vöröshagymát megdinszteljük kevés sóval a vajon, majd a vékony karikákra vágott pasztinákot is hozzáadjuk. 
  2. Fedő alatt 10 percig kis lángon pároljuk, majd felöntjük a borral, zöldségalaplével vagy vízzel és adunk hozzá leveskockát. 
  3. Ízesítjük sóval még ha szükséges, cukorral fokozzuk az ízét és szerecsendiót reszelünk még bele.
  4. Hagyjuk puhulásig főni, aztán botmixerrel pürésítjük. Kóstoljuk és ha valami még hiányzik, pótoljuk. 
  5. A két tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel és a forró leveshez adjuk, alaposan elkeverjük. Figyelem! A tejszínes tojássárgáját már csak a láng lekapcsolása után keverjük a leveshez, ekkor már nem főzzük, mert a tojás kicsapódna. Így viszont selymesen krémessé teszi a levest. Azonnal, forrón tálaljuk. 
Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése